در نبرد با پانیک، ترفندها و راهکارهایی موثر وجود دارند که میتوانند با کمک به ما، احساس امنیت و آرامش را به ذهنمان برگردانند. اگرچه تنفس عمیق، ورزش، خواب و… در درمان این اختلال اثرگذار هستند، اما
نحوه اثرگذاری موسیقی در درمان پانیک
موسیقی به روشهای مختلفی تاثیرگذار است تا حملات پانیک و وحشتزدگی را کنترل کند. این روشها عبارت هستنند از:
افزایش عزت نفس و بهبود دید افراد نسبت به خود
افزایش میزان انرژی و ایجاد تغییرات خلقی و احساسی مثبت
ایجاد حس موفقیت در افراد
افزایش میزان آگاهی افراد از خود و محیط
ایجاد توانایی بروز احساسات از طریق کلام و یا زبان بدن
تقویت مهارت کنار آمدن با شرایط سخت و آرامسازی
هدایت احساسات و افکار مثبت به سمت ذهن و روان فرد
توسعه مهارت تصمیمگیری و افزایش استقلال فردی
کمک به بروز رفتارهایی متناسب با موقعیتهای مختلف
البته لازم به ذکر است که موسیقی از نظر زیستشناختی تغییراتی را در بدن ایجاد میکند تا موارد گفته شده در روح و روان فرد ایجاد شود. تحقیقات نشان میدهد که موزیک با افزایش طبیعی ناقلهای عصبی همچون اندورفین و سروتونین در درمان اضطراب موثر است و تاثیرات مثبتی بر رفع افسردگی، عصبانیت و… نیز میگذارد.
همچنین، موسیقی دوپامین را به سرعت فعال میکند و از این طریق احساس سرخوشی و خوشبختی را در افراد به وجود میآورد. علاوهبراین، فشار خون بالا را کاهش میدهد و میزان هورمونهای استرسزا را میکاهد. مطالعات صورت گرفته توسط دانشگاه میسوری نشان میدهد، کسانی که به طور منظم به موزیک شاد گوش میدهند، افرادی شاداب و سرحال هستند.
نه تنها گوش دادن به موسیقیهای مختلف شرایط روحیتان را بهبود میبخشد، بلکه نواختن سازهای گوناگون نیز بر روی عواطف و وضعیت جسمی شما تاثیرات مطلوبی ایجاد میکند. به همین دلیل گفته میشود تاثیر موسیقی بر مغز مانند اثرات ورزش بر جسم است.
بهترین زمان استفاده از موسیقی برای درمان اختلال پانیک
برای درمان پانیک توصیه میکنیم در هنگام ورزش، در طول سفر، زمان استراحت، انجام کارهای خانه و یا حتی در محل کار خود (با توجه به نوع شغل) به موسیقی گوش کنید. به این ترتیب، ذهن خود را از افکار مزاحم دور خواهید کرد و روحیه مثبتی خواهید داشت. همچنین، حتی اگر صدای خوبی ندارید، خوب است گاهی به آواز مشغول شوید تا به آرامش زیادی دست یابید.